Γυαλιά ηλίου, αέρινα φορέματα, μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις… Μήπως ξεχάσατε κάτι; Ναι, το κούρεμα που θα επιλέξετε φέτος το καλοκαίρι. Όπως οι τάσεις στα ρούχα, έτσι και τα κουρέματα πάνε κι έρχονται κάθε σεζόν, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: να μας κάνουν να αισθανόμαστε ο εαυτός μας!

«Ο γενικός κανόνας με τα κουρέματα φέτος το καλοκαίρι είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση», αναφέρει ο Tauni Dawson, hairstylist από το Λος Άντζελες. «Οι γυναίκες θέλουν απλά να φύγουν από την πόλη και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στο κομμωτήριο».

Ψάχνετε για κάτι πιο συγκεκριμένο; Ζητήσαμε από τους επαγγελματίες να μας αποκαλύψουν τα 3 κουρέματα που θα βλέπουμε παντού τους καλοκαιρινούς μήνες, για να πάρουμε ιδέες για την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Έμπνευση από τη δεκαετία του ’70


Μπορεί να έχετε ξαναδεί το συγκεκριμένο κούρεμα παλαιότερα, αλλά φέτος το καλοκαίρι επιστρέφει πιο βαθιά στις ρίζες του. «Η έμπνευση έρχεται από τη δεκαετία του ’70, με κουρέματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση», αναφέρει η Liz Rim, hairstylist από τη Νέα Υόρκη. Υπάρχει επίσης μια μοντέρνα πινελιά σε αυτή την τάση: «Συνήθως αυτό το κούρεμα της δεκαετίας του ’70 συνδυάζεται με αφέλειες, που ξεκινούν κάτω από τα φρύδια και φτάνουν μέχρι το λεγόμενο «πόδι της χήνας».

Κοντό καρέ

Το καρέ έχει ζήσει πολλές ζωές! Πρώτα στη δεκαετία του 1920 ως σύμβολο εξέγερσης για τις γυναίκες, μέχρι σήμερα που βλέπουμε όλο και περισσότερες celebrities να το υιοθετούν. Ο νέος τρόπος να δοκιμάσετε την τάση, ωστόσο, είναι το πολύ κοντό καρέ. «Οι γυναίκες που υιοθέτησαν το μακρύ καρέ πέρυσι, τώρα κόβουν τα μαλλιά τους πάνω από τους ώμους για να έχουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι». Επιλέγοντας το κοντό καρέ θα κρατήσετε τα μαλλιά σας γερά και δυνατά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μεσαίο μήκος

Στο αντίθετο άκρο και για τις γυναίκες που δεν θέλουν να υποβληθούν σε μια τεράστια αλλαγή μαλλιών, υπάρχει ένα τέλειο κούρεμα στον ορίζοντα: «Οτιδήποτε πάνω από τους ώμους δεν θα είναι καλή ιδέα για γυναίκες με χοντρή τρίχα μαλλιών», αναφέρει η Liz Rim. Το ιδανικό για εκείνες είναι ένα κούρεμα μεσαίου μήκους και ασύμμετρο που έχει ωραίο σχήμα και κολακεύει τα περισσότερα πρόσωπα.

από Μαρία Ιωαννάτου