Αρχική > Τι Νέα; > Τα 3 επιπλέον μέτρα στήριξης για εργαζομένους και ανέργους ενόψει του δεύτερου lockdown

Τα 3 επιπλέον μέτρα στήριξης για εργαζομένους και ανέργους ενόψει του δεύτερου lockdown

Τρία επιπλέον μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τους πολίτες που θα χτυπηθούν περισσότερο από το δεύτερο ολικό lockdown εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό.

«Η χώρα έχει 37 δισ. σε διαθέσιμα και γι αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο.

Έχω συμφωνήσει τρία πρόσθετα μέτρα:

Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ αντί 534 ευρώ. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός αυτό θα είναι επιπλέον, πέρα από το δώρο Χριστουγέννων, ως ένα έκτακτο επίδομα.

Στη συνέχεια, ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. «Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000», σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα σχετικά με τις διευκολύνσεις στα ενοίκια, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Διαβάστε επίσης:

-Γενικό lockdown έως 30 Νοεμβρίου – Αναλυτικά τι ισχύει

Αυτό είναι το Έντυπο Μετακίνησης Μαθητών- Τυπώστε το!

Τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού για θέατρα, σινεμά και μουσικές σκηνές- 10 ευρώ στα θέατρα και 4 ευρώ στα σινεμά ανά θέση/ εισιτήριο

– Καθολικό lockdown: Πώς θα μετακινούμαστε, οι 6 επιλογές SMS στο 13033