Θα χρειαστείτε:
- 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 Σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 Πράσο -μόνο τα λευκά και ανοιχτά πράσινα μέρη- κομμένα σε φέτες
- Aλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 Μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες ή λεπτά τετραγωνάκια
- 2 Μίσχοι σέλινο, κομμένο σε φέτες (1 φλιτζάνι)
- 1 Μικρά κολοκυθάκια, κομμάνα κατά το ήμισυ κατά μήκος και κομμένα σε φέτες
- 6 Φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 Λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος, περίπου 3οο γρ.
- Προαιρετικά, ζυμαρικά για σούπα, όσα θέλετε
Ας ξεκινήσουμε!
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το πράσο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, τα φασόλια και το ζωμό κοτόπουλου. Σιγουρευτείτε ότι τα λαχανικά είναι καλυμμένα και βράστε για 15 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά.
- Εν τω μεταξύ, τσιγαρίστε με το υπόλοιπο λάδι το κρέας 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά, με μέση προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόψτε το χοιρινό και ρίξτε το στη σούπα.
Καλή επιτυχία!
Google News