Ο σολομός έχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Α,Β και D, αντιοξειδωτικά, μεταλλικά άλατα, Ω3 λιπαρά και είναι μια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας. Τα κρεμμύδια έχουν επίσης αντιοξειδωτικά -βιταμίνες Α, C, σελήνιο, φλαβονοειδή- βιταμίνες Β1 και Β6, μεταλλικά άλατα -θείο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, φθόριο,ασβέστιο- και ίνες.
Ας φτιάξουμε κροκέτες!
Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:
- 600 γρ. σολομού
- 2 αβγά
- 3 πατάτες
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 2 κ. σούπας αλεύρι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι
Ας ξεκινήσουμε!
- Βράστε τις πατάτες και λιώστε τις στο μπλέντερ.
- Προσθέστε στο μπλέντερ και το σολομό, τους κρόκους των αβγών, το κρεμμυδι ψιλοκομμένο και το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
- Βγάλτε από το μπλέντερ και ζυμώστε τις κροκέτες.
- Αλευρώστε και περιμένετε για λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά.
- Τηγανίστε.
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News