Γευστική σούπα βελουτέ μπρόκολου που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!
Μία σούπα που μπορείτε να φτιάξετε καθημερινά, αλλά και σε κάθε εορταστική περίσταση, ως πρώτο πιάτο στο τραπέζι σας.
Ζεστή σούπα βελουτέ με μπρόκολο
Υλικά
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1,5 λίτρο ζωμός κότας
120 ml κρέμα γάλακτος
1 αστεροειδής γλυκάνισος
40 ml ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο αγελάδας
Κρουτόν για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για την σούπα
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το μπρόκολο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα.
Αφού βράσει η σούπα τη χωρίζουμε σε δύο δόσεις, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει ξανά μία βράση η σούπα.
Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί.
Τη σερβίρουμε ζεστή σε ένα μπολ με λίγα κρουτόν.
Διαβάστε επίσης:
Πώς να φροντίσετε σωστά τα αλεξανδρινά σας
Τάρτα με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια – Τέλεια και για το γιορτινό τραπέζι
Google News