Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για υπέροχα red velvet soft cookies!
Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
120γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150γρ.καστανή ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
125γρ. λευκη κουβερτούρα σε σταγόνες
20γρ. κακάο
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
30ml γάλα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο,την καστανή μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 2’. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2’.Τέλος, αλλάζουμε το σύρμα με το φτερό και ρίχνουμε το αλεύρι μας, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περιπου 4’.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να πάνε παντού.
Κατόπιν στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγαλό ταψί ή μια λαμαρίνα και πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε αραιά καθώς τα μπισκότα μας θ’ απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, στον αέρα για 12 λεπτα!!!
Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν για 5’. Τα πιο νόστιμα red velvet cookies είναι ετοιμα!!!
Google News