Υπέροχα red velvet soft cookies από τον Αντώνη Φώσκολο!

υπέροχα-red-velvet-soft-cookies-από-τον-αντώνη-φώσκολο

Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για υπέροχα red velvet soft cookies!

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b1-red-velvet-soft-cookies-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b7-%cf%86%cf%8e%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf0

ΥΛΙΚΑ:

250γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

120γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

150γρ.καστανή ζάχαρη

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

125γρ. λευκη κουβερτούρα σε σταγόνες

20γρ. κακάο

2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

30ml γάλα

1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b1-red-velvet-soft-cookies-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b7-%cf%86%cf%8e%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο,την καστανή μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 2’. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2’.Τέλος, αλλάζουμε το σύρμα με το φτερό και ρίχνουμε το αλεύρι μας, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περιπου 4’.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να πάνε παντού.

Κατόπιν στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγαλό ταψί ή μια λαμαρίνα και πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε αραιά καθώς τα μπισκότα μας θ’ απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, στον αέρα για 12 λεπτα!!!

Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν για 5’. Τα πιο νόστιμα red velvet cookies είναι ετοιμα!!!

Σχετικά Άρθρα
Πατάτες φούρνου με κασέρι και βούτυρο - Το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας!
Πατάτες φούρνου με κασέρι και βούτυρο – Το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας!
Σούπα Ράμεν: Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου προτείνει την πιο λαχταριστή συνταγή!
Σούπα Ράμεν: Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου προτείνει την πιο λαχταριστή συνταγή!
%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%840
Σολομός στο φούρνο με σπανάκι- Ένα πιάτο γεμάτο… ενέργεια!
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά - Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά – Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό
Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας
Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του