Τραγανές χοιρινές πανσέτες στο φούρνο με γάλα. Plus: Γιατί να προτιμήσω το ψήσιμο σε γάλα;

τραγανές-χοιρινές-πανσέτες-στο-φούρν

%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%87%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd0

Το χοιρινό κρέας όταν ψήνεται σωστά είναι πεντανόστιμο. Ξέρατε, όμως, ότι υπάρχει ένας τρόπος να το ψήσετε και να γίνει ζουμερό και τραγανό συνάμμα;

Όταν το κρέας σιγοβράζεται σε γάλα τότε παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τραγανή πέτσα και ζουμερό εσωτερικό! Τι άλλο θέλετε;

Υλικά:

1,5 κιλό πανσέτες χοιρινές

2 κουταλάκια λάδι

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι νιφάδες αλατιού

1 λίτρο γάλα

1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση

2 κουταλάκια σπόροι μάραθου

4 φύλλα φασκόμηλου

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε το με το λάδι. Τρίψτε το και με τις νιφάδες αλατιού. Ψήστε για 20-25 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 18ο και περιχύστε το κρέας με το γάλα, χωρίς να ακουμπήσετε την κορυφή του. Προσθέστε το σκόρδο, το μάραθο και το φασκόμηλο στο γάλα. Ψήστε για περίπου μια ώρα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260ο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Με προσοχή μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και έπειτα κόψτε το.

Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου. Plus: Αυτές είναι οι 5 ευεργετικές ιδιότητες του ροδάκινου!

Χοιρινό με βρασμένα ραδίκια. Plus: Γιατί να καταναλώνουμε τα ραδίκια γρήγορα;

Μελάτο χοιρινό με γαρύφαλλο. Plus: Αυτή είναι η νέα super τροφή!

Μια διαφορετική σαλάτα με χοιρινό και μανταρίνι. Plus: Πώς το μανταρίνι μας βοηθά να κοιμηθούμε;

Σχετικά Άρθρα
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά - Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά – Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό
Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας
Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό!
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό!
Ρολά σφολιάτας με τυρί και μπέικον- Πραγματικά πανεύκολα!
Ρολά σφολιάτας με τυρί και μπέικον- Πραγματικά πανεύκολα!
Εύκολη ομελέτα φούρνου με μανιτάρια - Τα 3 μυστικά που θα την απογειώσουν!
Εύκολη ομελέτα φούρνου με μανιτάρια – Τα 3 μυστικά που θα την απογειώσουν!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του