Το χοιρινό κρέας όταν ψήνεται σωστά είναι πεντανόστιμο. Ξέρατε, όμως, ότι υπάρχει ένας τρόπος να το ψήσετε και να γίνει ζουμερό και τραγανό συνάμμα;
Όταν το κρέας σιγοβράζεται σε γάλα τότε παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τραγανή πέτσα και ζουμερό εσωτερικό! Τι άλλο θέλετε;
Υλικά:
1,5 κιλό πανσέτες χοιρινές
2 κουταλάκια λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι νιφάδες αλατιού
1 λίτρο γάλα
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
2 κουταλάκια σπόροι μάραθου
4 φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε το με το λάδι. Τρίψτε το και με τις νιφάδες αλατιού. Ψήστε για 20-25 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 18ο και περιχύστε το κρέας με το γάλα, χωρίς να ακουμπήσετε την κορυφή του. Προσθέστε το σκόρδο, το μάραθο και το φασκόμηλο στο γάλα. Ψήστε για περίπου μια ώρα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260ο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Με προσοχή μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και έπειτα κόψτε το.
Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου. Plus: Αυτές είναι οι 5 ευεργετικές ιδιότητες του ροδάκινου!
Χοιρινό με βρασμένα ραδίκια. Plus: Γιατί να καταναλώνουμε τα ραδίκια γρήγορα;
Μελάτο χοιρινό με γαρύφαλλο. Plus: Αυτή είναι η νέα super τροφή!
Μια διαφορετική σαλάτα με χοιρινό και μανταρίνι. Plus: Πώς το μανταρίνι μας βοηθά να κοιμηθούμε;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News