Το αυθεντικό cheesecake της Νέας Υόρκης

cheesecake-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%8c%cf%81%ce%ba%ce%b7%cf%82 Το Cheesecake αποτελεί ένα από τα γλυκά πειρασμούς που δύσκολα μπορεί κάποιος να τους αντισταθείς. Μπορεί κατά καιρούς να έχεις δοκιμάσει πολλές εκδοχές αυτού του γλυκού αλλά η αυθεντική συνταγή που τρώνε όσοι ξέρουν είναι αυτή της Νέας Υόρκης. Σου την αποκαλύπτουμε για να κλέψεις τις εντυπώσεις στα δικά σου καλέσματα. Η κύρια διαφορά του από τα τσιζκέικ που φτιάχνουμε συνήθως, είναι ότι η βάση και η γέμιση ψήνονται. Το γλυκό έχει εξαιρετική γεύση και μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και σκέτο.

Υλικά

για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

150 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο

για τη γέμιση

750 γρ. τυρί κρέμα

75 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

45 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά

110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

ξύσμα από 1 λεμόνι

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν άμμος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι πάνω σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα ίδιου μεγέθους με αποσπώμενα τοιχώματα και καλύπτουμε τον πυθμένα με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο τσέρκι (ή στη φόρμα) και το πιέζουμε προς τα κάτω με την παλάμη μας για να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα και να γίνει μια συμπαγής βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά.

Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το μείγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40 λεπτά, ώσπου να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του