Τι θα μαγειρέψουμε απόψε; Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

τι-θα-μαγειρέψουμε-απόψε-κεφτεδάκια-κ

Τα κεφτεδάκια είναι μια νοστιμιά που αρέσει σχεδόν σε όλους. Αν θέλετε να τα κάνετε λίγο πιο light μπορείτε να επιλέξετε κιμά κοτόπουλου. Όταν πάτε στο κρεοπωλείο πείτε στο χασάπη αν θέλετε άπαχο κιμά να σας κόψει το στήθος ενώ για λίγο πιο λιπαρό το μπούτι.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας αλέσουν τα κομμάτια χωρίς την πέτσα και προσθέτετε μετά στο ζύμωμα ελαιόλαδο. Εμείς τα σερβίρουμε μια μια γλυκόξινη σάλτσα που αρέσει πολύ σε όλους μας!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

500γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 πιπεριά χτυπημένη στο multi

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας σόγια σος

1 κουτ. γλυκού μέλι

ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι μικρό

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνετε πολύ για καλά με το χέρι για 5 λεπτά. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και βάζετε στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο της σάλτσας και ρίχνετε τα κεφτεδάκια. Τα ψήνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα όταν χρειαστεί. Τα βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια σος και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει μια βράση η σάλτσα, επιστρέφετε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιάτα ρίχνοντας τα κεφτεδάκια μέσα στη γλυκόξινη σάλτσα.

Σχετικά Άρθρα
«Μαγειρέματα» όπως μόνο η ΓΙΩΤΗΣ ξέρει! Ο σύμμαχος σας στην κουζίνα
«Μαγειρέματα» όπως μόνο η ΓΙΩΤΗΣ ξέρει! Ο σύμμαχος σας στην κουζίνα
Μπακαλιάρος με κουρκούτι ούζου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Μπακαλιάρος με κουρκούτι ούζου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου- Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!
Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!
%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%ae0
Απίθανο νηστίσιμο κέικ με χαλβά και μήλο!
Εσείς έχετε δοκιμάσει φακές με κοτόπουλο; Ο γευστικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει
Εσείς έχετε δοκιμάσει φακές με κοτόπουλο; Ο γευστικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει
Tips για νηστίσιμα πιάτα χαμηλά σε θερμίδες και με πλούσια γεύση
Tips για νηστίσιμα πιάτα χαμηλά σε θερμίδες και με πλούσια γεύση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του