Η Τσικνοπέμπτη φτάνει και εμείς σας προτείνουμε τον καλύτερο… μεζέ για το τραπέζι σας, εκτός των κλασικών ψητών κρεατικών.
Ο μεζές αυτός για την Τσικνοπέμπτη, δεν είναι άλλος από τη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα. Πρόκειται για έναν νοστιμότατο μεζέ που πάει τέλεια με κρασί ή ούζο και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ακόμα και με σκέτη σαλάτα.
Υλικά
1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ (λαιμός χωρίς λίπος)
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
Δενδρολίβανο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
300 ml μπύρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Σερβίρουμε ζεστό μόνο του για μεζέ ή με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.
Άνοιξε το Τριώδιο: Πότε είναι η Τσικνοπέμπτη, η Κυριακή Αποκριών και η Καθαρά Δευτέρα
Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις του κρασιού – «Οίνος ευφραίνει καρδίαν» και όχι μόνο
Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία που σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου μιας…
Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στις Rainbow Mermaids παραχώρησε η Μάρθα Φριντζήλα, με τη…
Όλες οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που θα δούμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα. Για μια…
Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/3) στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο…
Έκθεση ζωγραφικής της Έφης Μάνου με τίτλο «Θέσεις και αντιθέσεις» θα εγκαινιαστεί στις 4 και…
O Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού μαζί με τον γιο τους, Παναγιώτη-Αντώνη, πήγαν την…