Τα πιο εύκολα και αφράτα muffins μήλου με κανέλα

Αυτά τα muffins μήλου με γεύση κανέλας, είναι απαλά, αφράτα και εξαιρετικά υγρά χάρη στο γιαούρτι.

Τη συνταγή για αυτά τα υπέροχα muffins με μήλο, βρήκαμε από την ιστοσελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Τα πιο εύκολα και αφράτα muffins μήλου με κανέλα

Υλικά

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη

60 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

100 γρ. γιαούρτι

1 μεγάλο αυγό

1 μήλο κομμένο σε μικρά καρέ

1/2 κ.γ. κανέλα

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. σόδα

1 πρέζα/ες αλάτι

λίγο αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.

Το ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη κανέλα και 1 κ.σ. από την ζάχαρη

Τα ανακατεύουμε να μαριναριστούν και τα κρατάμε στην άκρη για το τέλος.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.

Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα καθώς και όλο τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.

Ανακατεύουμε απαλά τα μήλα να μπουν στο μίγμα.

Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins και ισομοιράζουμε το μείγμα.

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα τοποθετώντας τα στην μεσαία σχάρα.

Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθεί το κέντρο τους.

Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκαν στην καρδιά τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.

Τα αφήνουμε να σταθούν στην φόρμα για 10 και μετά τα ξεφορμάρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Μανιτάρια λεμονάτα – Τέλειο vegan συνοδευτικό για ρύζι ή ζυμαρικά

Φθινοπωρινή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, φέτα και δυόσμο

Σχετικά Άρθρα
Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ - Ιδανική τώρα με την κακοκαιρία
Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ – Ιδανική τώρα με την κακοκαιρία
%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%ba0
Κιμαδοπιτάκια αλλιώτικα σαν πουγκάκια, γεμιστά με τυρί
%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd-plus-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b90
Σούπα μινεστρόνε με μπέικον. Plus: Τι είναι αυτή η σούπα;
%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%b9%ce%ba0
Αυγά γεμισμένα με μαγιονέζα και μπέικον: Plus: Είναι τελικά ωφέλιμα για την υγεία ή όχι;
lebkuchen-%ce%bf-%cf%83%ce%b5%cf%86-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%ac%cf%82-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b90
Lebkuchen: Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας μάς φτιάχνει τα γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα – Η ιδιαίτερη ιστορία τους
%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b10
Τραγανή χορτόπιτα νηστίσιμη με μπεσαμέλ λαχανικών

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του