Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε όλα τα καρυκεύματα και το αλάτι και το πιπέρι – περίπου 1/8 κουταλάκι πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι- με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά και τα λουκάνικα.
Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά.
Πριν σερβίρετε -αν θέλετε – ρίξτε φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε πάνω από ρύζι, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!
Ιταλική συνταγή που συνδυάζει λαχανικά και πρωτεΐνη, σε ένα ταψί!
Η συνταγή είναι για 6 μερίδες.
Θα χρειαστείτε:
- 2 μεγάλα καρότα (2 φλυτζάνια)
- 2 -3 πατάτες μεγάλες (2 φλυτζάνια)
- 1-2 κολοκυθάκια (2 και 1/2 φλιτζάνια)
- 2 κόκκινες πιπεριές (2 φλιτζάνια)
- 1 κεφάλι μπρόκολο (1 και 1/2 φλιτζάνια)
- Λουκάνικα
Μπαχαρικά
- 1/2 κουταλιά σούπας: αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού: κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι προαιρετικά
- 1/3 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο, προαιρετικά
- 4 και 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Προαιρετικά: φρέσκο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Ας ξεκινήσουμε!
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News