Ο Αντώνης Φώσκολος μάς έχει την καλύτερη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια!

Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman.gr μία συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια!

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος συχνά ανεβάζει βίντεο με υπέροχες συνταγές στο κανάλι του στο youtube “COOKING ACT”.

Υλικά:

  • 800-850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200γρ. γάλα πλήρες
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 16γρ. ξηρή μαγιά ή 60γρ. ξηρή
  • 50ml νερό
  • 2 αυγά
  • 12γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • 12γρ. κακουλέ σε σπόρους
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επάλειψη της ζύμης
  • φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τους σπόρους του κακουλέ στα 50ml νερό και το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τους σπόρους και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη 3-4 λεπτά. Προσέχουμε πολύ σε αυτό το στάδιο να μην ψηθούν τα αυγά, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Μόλις το νερό που έχουμε αρωματίσει με το κακουλέ χλιαρύνει, ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τη μαγιά μέσα στον κάδο του μίξερ, το μείγμα με τα αυγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι ( είναι λίγο κολλώδης η ζύμη), δυναμώνουμε την ταχύτητα στο δυνατό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, σταματάμε το μίξερ και τη μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ σκεπασμένο με καπάκι ή μεμβράνη. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ, βουτάμε τα δάχτυλα μας σε λιωμένο βούτυρο και τη δουλεύουμε για λίγο.
  • Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμάρι. Μετά από 1 ώρα περίπου το αφαιρούμε από το μπολ και το ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Ξανατοποθετούμε στο μπολ κι αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά να ξαναφουσκώσει για 2 φορά.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε πάγκο ή τραπεζι τον οποίο έχουμε βουτυρώσει με λιωμένο βούτυρο και την ισομοιράζουμε σε τρια μέρη. Κάθε ένα από αυτά το κόβουμε σε δύο ή τρια φυτίλια, αναλόγως το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα τσουρέκια, και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160ο C, στον αέρα.
  • Πλέκουμε τα τσουρέκια μας, τα τοποθετούμε στο ταψί (2 και 1) με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Αλείφουμε απαλά με ένα πινέλο με το αυγό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Τα τσουρέκια μας είναι αφράτα και μοσχομυριστά!

Καλό Πάσχα!

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές

Θυμάστε τι περιλάμβανε το νηστίσιμο μενού της Μ. Εβδομάδας τη δεκαετία του ‘80; – Τότε που ήμασταν παιδιά

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του