Μια συνταγή για ένα φθινοπωρινό γλυκό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει! Τάρτα με αχλάδια λοιπόν, χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες.
Μπορεί να έχετε συνηθίσει αυτή την εποχή τις αγαπημένες μηλόπιτες, σε δεκάδες εκδοχές, μόλις όμως δοκιμάσετε την αχλαδόπιτα ή τάρτα αχλάδι θα σας κλέψει την καρδιά.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αυτή την τάρτα αχλάδι μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα κι αν είστε άσχετοι με τη μαγειρική. Είναι πραγματικά πανεύκολη και πολύ γευστική.
Τη συνταγή μας προτείνει η food blogger Emily Vagia.
Συνταγή για θεϊκή τάρτα αχλάδι χωρίς ζάχαρη
Υλικά
για το φύλλο
240 γρ. (2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. (3/4 φλ.) ελαιόλαδο
4-6 κ.σ. κρύο νερό
2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας (ή κάποιο άλλο υποκατάστατο ζάχαρης χωρίς θερμίδες π.χ. εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, ζάχαρη από monk fruit, στέβια 1:1)
για τη γέμιση αχλαδιού
4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1,5 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης sukrin gold (ή καστανή ζάχαρη)
1/2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ρίχνοντας στο μπλέντερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε και έπειτα ρίχνετε σιγά-σιγά το κρύο νερό. Ξεκινήστε ρίχνοντας 4 κ.σ. νερό. Αν γίνει η ζύμη σας μπάλα τότε είναι εντάξει. Αν δεν γίνει με το χτύπημα προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
Κάντε τη ζύμη σας μπάλα και καλύψτε την με ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στην άκρη για 1 ώρα.
Στο μεταξύ φτιάξτε τη γέμιση αχλαδιού.
Κόψτε τα αχλάδια σε κομματάκια και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το λεμόνι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το υποκατάστατο καστανής ζάχαρης, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το αχλάδι και ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Αφήστε να βράσουν ανακατεύοντας που και που για 8 λεπτά. Καλό είναι να είστε από πάνω σε αυτή τη διαδικασία. Μόλις περάσουν τα 8 λεπτά ρίξτε το μείγμα της καστανής ζάχαρης μέσα και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει το μείγμα στον πάτο.
Βγάλτε στην άκρη, μεταφέρετε σε ένα μπολ για να κρυώσει το μείγμα.
Μόλις περάσει η μία ώρα χωρίστε το φύλλο σας σε 2 κομμάτια. Το κάτω κομμάτι της τάρτας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πάνω.
Ανοίξτε το κάτω φύλλο. Φροντίστε να φτάνει μέχρι τα τοιχώματα της ταρτιέρας σας ή του ταψιού σας. Αλείψτε το ταψί σας με ελαιόλαδο και βάλτε από πάνω το κάτω φύλλο.
Ρίξτε το καραμελωμένο αχλάδι από πάνω και απλώστε το καλά.
Ανοίξτε το πάνω φύλλο και κόψτε το σε 15-16 λωρίδες. Βάλτε τις μισές λωρίδες τη μία δίπλα στην άλλη αφήνοντας κενά ανάμεσα και τις υπόλοιπες μισές καθέτως. Εναλλακτικά μπορείτε να σκεπάσετε την τάρτα σας κανονικά με το δεύτερο φύλλο χωρίς να κάνετε κάποιο σχέδιο. Φέρτε το πλαϊνό κάτω φύλλο προς τα πάνω και σφραγίστε το πάνω φύλλο σας γύρω-γύρω.
Κάντε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και πασπαλίστε με 1 κ.σ. με κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη καρύδας, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη κλπ).
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα, πάνω-κάτω για 45-60 ανάλογα με τον φούρνο σας.
Αν δείτε ότι η τάρτα σας πάει να αρπάξει σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο έτσι.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News