Για μία στρογγυλή τάρτα, διαμέτρου 28 εκ., θα χρειαστείτε:
- Ζύμη μπριζέ (από το εμπόριο ή ανατρέξτε σε αντίστοιχη συνταγή για ζύμη)
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 10 ντοματίνια
- 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.)
- 100 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκα αρωματικά, όπως βασιλικός, μαϊντανός κ.α.
- 50 γρ. ρόκα
- 6 φέτες προσούτο
- Φλοίδες παρμεζάνας
Υλικά για τη βινεγκρέτ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
Ας ξεκινήσουμε!
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.
- Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα.
- Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
- Τοποθετούμε διάσπαρτα τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε στους 180°C για 25΄.
- Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα.
- Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.
- Διάρκεια προετοιμασίας: 25΄
- Διάρκεια ψησίματος: 25΄ – Θερμοκρασία:180°C
Από το βιβλίο Delicious Tarts της Aλεξάνδρας Παπαστάμου
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News