Ένα τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι είναι τα ζυμαρικά με σολομό!
Εμείς βρήκαμε και σας δίνουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με σολομό, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πεντανόστιμη πανεύκολη και χορταστική μακαρονάδα, ιδανική για όσους κάνουν διατροφή ή όσους αθλούνται.
Τη συνταγή για αυτή τη σούπερ μακαρονάδα, μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Συνταγή: Μακαρονάδα με σολομό και βότκα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
250 gr μακαρόνια
1 συσκ. σολομός φιλέτο Νορβηγίας Pescanova
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά
4 ντοματίνια
1 σφηνάκι βότκα
1 κ.σ. τυρί κρέμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λίγο
άνηθο
Ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση
ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Ο ΣΟΛΟΜΟΣ
Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.
Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.
Η ΣΑΛΤΣΑ
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.
Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.
Google News