Σπανακόπιτα της τεμπέλας – Πανεύκολη και χωρίς φύλλο

Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο. Πολύ εύκολη, γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας!

Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα, αυτή η συνταγή για σπανακόπιτα, είναι αυτή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις.

Συνταγή για σπανακόπιτα της τεμπέλας

Υλικά

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 πράσα κομμένα

500 γρ σπανάκι

¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

½ κ. γ. αλάτι

½ κ. γ. πιπέρι

1 ½ κ. γ. κάρυ

250 γρ φέτα

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

120 ml ελαιόλαδο

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.

Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.

Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.

Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.

Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.

Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35×40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.

Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).

Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Σχετικά Άρθρα
Τιραμισού χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά: Το λατρεμένο ιταλικό γλυκό στην υγιεινή εκδοχή του
Πανεύκολο τιραμισού – Πολύ δροσερό και αναζωογονητικό
%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%ce%ba%ce%bc%ce%ad%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%90%cf%86%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b70
Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι με αφράτη σαντιγί
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%ac%ce%b9%ce%bc-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b90
Γλυκό ψυγείου λάιμ με μπισκότα λεμόνι και βελούδινη κρέμα
%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b2%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b10
Συνταγή για καλοκαιρινή πίτα με βλίτα – Πολύ τραγανή και ελαφριά
%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad0
Το πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι: Σπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella
%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7-%cf%84%ce%ac0
Πανεύκολη και καλοκαιρινή ανάποδη τάρτα με σφολιάτα και ανανά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του