Spaggheti με spread λουκάνικου, μάραθο και ελιές. Plus: Τι είναι, τελικά, αυτή η nduja;

spaggheti-%ce%bc%ce%b5-spread-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ad%cf%82-plus-%cf%84%ce%b90

Τον τελευταίο καιρό είναι το trend που ακούγεται περισσότερο σε εστιατόρια και μαγαζιά μεταξύ εκείνων που προτιμούν τις πιο gourme γεύσεις. Το nduja δεν είναι τίποτα παραπάνω, όμως, από ένα spread κρέατος!

Ουσιαστικά είναι μια πικάντικη σάλτσα που φτιάχνεται από λουκάνικο και μας έρχεται από την γείτονα Ιταλία και συγκεκριμένα την Καλαβρία! Παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας με την προσθήκη μπαχαρικών αλλά και της περίφημης καυτερής πιπεριάς της Καλαβρίας. Για το λόγο αυτό θεωρείται αρκετά δυνατό και καυτερό αλλαντικό. Διατίθεται σε μαλακή μορφή και συνήθως αλείφεται σε ζεστό ψωμί.

Εσείς σήμερα δοκιμάστε το με τα μακαρόνια σας σε μια πολύ ξεχωριστή σάλτσα…

Υλικά:

400 γρ. spaghetti

3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1/2 μάραθο, κομμένο στη μέση και λεπτές φέτες

75 γρ. nduja

200γρ. τομάτες κομμένες σε μπουκιές

75 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση

2 κουταλάκια χυμός τομάτας

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλάκια ξύδι

40 γρ. πεκορίνο

1 χούφτα βασιλικός χοντροκομμένος

Εκτέλεση: Τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός του πεκορίνου και του βασιλικού, σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε βραστό νερό(800 ml)και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας τα μακαρόνια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Αφήστε να σιγοβράσει για 10 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και η σάλτσα να έχει μειωθεί τόσο ώστε να “κολλάει” στα spaghetti. Αν έχει δέσει πολύ προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αυξήστε την ένταση της φωτιάς στα τελευταία λεπτά για να εξατμιστεί το περισσευούμενο νερό. Προσθέστε το πεκορίνο και λίγο λάδι ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με λίγο έξτρα πεκορίνο στο πλάι.

Spaghetti οrecchiette με πράσινες ελιές. Plus: Πράσινες ή μαύρες ελιές να διαλέξω;

Εύκολο και νόστιμο κοτόπουλο Μιλανέζα με spaghetti. Plus: Πόσο μπορώ να διατηρήσω αυτή τη σάλτσα;

Μανιτάρια με κόκκινη σάλτσα και spaghetti! Plus: Γιατί το μανιτάρι είναι ακαταμάχητο;

Spaghetti squash στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα. Plus: Γιατί να φάω κολοκύθα;

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%b1-soft-cookies-%cf%87%cf%890
Απίθανα και υγιεινά σοκολατένια soft cookies χωρίς ζάχαρη
%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%86%cf%84%ce%ad%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-3-%cf%85%ce%bb0
Συνταγή για μπιφτέκια μπρόκολου με 3 υλικά και μόνο 47 θερμίδες
%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-airfryer0
Εύκολο και υγιεινό κέικ βρώμης στο Airfryer – Χωρίς ζάχαρη
%cf%86%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b6%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85%ce%b8%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb0
Φθινοπωρινή, ζεστή κολοκυθόσουπα με λαχανικά φούρνου
%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%86%cf%84%ce%ae-%ce%bc%ce%b7%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%cf%850
Ζουμερή στριφτή μηλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου
%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8d%ce%b8%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%820
Υγιεινό κέικ με γλυκιά κολοκύθα, χωρίς ζάχαρη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του