Σοκολατάκια καραμέλα-μπισκότο για τους ερωτευμένους από τον Άκη Πετρετζίκη

Για εσάς που απόψε θα μείνετε στο σπίτι να γιορτάσετε την ημέρα των ερωτευμένων, έχουμε να προτείνουμε μία συνταγή για σοκολατάκια του Άκη Πετρετζίκη, την οποία έχουμε δοκιμάσει και σας ορκιζόμαστε ότι δεν έχετε ξαναφάει τόσο τραγανό και νόστιμο σπιτικό σοκολατάκι!

Υλικά:

1 κουτί μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ (250 γρ.)

50 γρ. βούτυρο

50+100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

2 ζαχαρούχα γάλατα

1 καλή πρέζα αλάτι

300 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε νερό ή αλλιώς σε χύτρα ταχύτητος για 1 ώρα. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό, αλλά να μην βράζει πάρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια που βράζουν. Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμμένης άμμου, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάει παντού. Αφήνουμε στην άκρη αδειάζοντάς το σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα που θα έχουν πάρει πλέον ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ρευστή η καραμέλα. Ρίχνουμε και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει το μείγμα. Μόλις παγώσει, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Μόλις τελειώσουμε με όλο το μείγμα, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Μόλις παγώσουν, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και περνάμε κάθε μπαλάκι μέσα από τη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για άλλη μία ώρα στο ψυγείο να παγώσουν πριν σερβίρουμε.

Tip: Όταν πλάθουμε τα μπαλάκια, φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώνει γρήγορα η σοκολάτα από τη θερμότητα των χεριών μας!

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του