Σήμερα, φτιάχνουμε κρύα ντοματόσουπα

Είναι γνωστή και ως Γκασπάτσο και πρόκειται για την παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας. Η ντοματόσουπα είναι η ιδανική επιλογή για τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη – και φευ τέλη Αυγούστου και δε λέει να δροσίσει λίγο-  μιας και είναι άκρως δροσιστική, αφού τρώγεται όχι απλώς κρύα, αλλά παγωμένη!

Επίσης, η ντοματόσουπα είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της που δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες στην κουζίνα με την ζέστη.

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες

1/2 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1/2 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη

1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 κ. σ. ξύδι

3/4 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Το αλάτι το προσαρμόζετε στα δικά σας γευστικά δεδομένα

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί.

Διαβάστε επίσης

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, από τη Νάντια Μπουλέ

Τα 5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε όταν ψήνουμε μπριζόλες

Φτιάχνουμε στο πι και φι σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 3 υλικά – Δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Σχετικά Άρθρα
Ζάχερ Τόρτε: Το κέικ - σήμα κατατεθέν της Βιέννης και η μυστική συνταγή του
Ζάχερ Τόρτε: Το κέικ – σήμα κατατεθέν της Βιέννης και η μυστική συνταγή του
«Βαρβάρα»: Το υπέροχο γλυκό από τη Θράκη για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
«Βαρβάρα»: Το υπέροχο γλυκό από τη Θράκη για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
Η απόλυτη συνταγή για δροσερό και απολαυστικό γιορτινό Punch!
Η απόλυτη συνταγή για δροσερό και απολαυστικό γιορτινό Punch!
Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Υγρό Κέικ Σοκολάτας
Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Υγρό Κέικ Σοκολάτας
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ
Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον Αντώνη Φώσκολο
Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του