Το αυγό είναι ένα τρόφιμο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και πολλούς τρόπους να καταναλωθεί! Στο τηγάνι, βραστό, μπορεί να συνοδεύεται με τυρί, ψωμί, λαχανικά και πόσα ακόμη άλλα. Ένα πολύ δημοφιλές πιάτο με αυγά είναι τα ποσέ!
Για να πετύχει χρησιμοποιήστε όσο γίνεται πιο φρέσκα αβγά. Στη συνέχεια, μισογεμίστε μια ρηχή κατσαρόλα με κρύο νερό μαζί με μία κ.σ. ξύδι, αφήστε το να πάρει βράση και μετά χαμηλώστε τη φωτιά έτσι ώστε το νερό να αχνίζει.
Σπάστε 1 αβγό σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε το πολύ απαλά στο νερό . Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε το αυγό για 3′ αν το θέλετε πιο μελάτα ή 5′ αν το θέλετε πιο σφικτά.
Όταν κρίνετε πως είναι έτοιμο, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα, στραγγίστε το αυγό και τοποθετήστε το σε μια φέτα με ψημένο ψωμί ή πάνω από τη σαλάτα που σας προτείνουμε σήμερα να φτιάξετε!
Υλικά:
2 φέτες ψωμί
λάδι
6 τομάτες cherry
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
2 φέτες μπέικον
2 φρέσκα αυγά
1 κουταλάκι ξύδι
250 γρ. σπανάκι
3 ματσάκια φρέσκο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σος:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο και κόψτε το ψωμί σε μπουκίτσες. Τοποθετήστε το σε ψύλλο ψησίματος και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μια άλλη λαδόκολλα τοποθετήστε τις τομάτες που έχετε κόψει στη μέση και πάνω στην καθεμία βάλτε ένα κομματάκι σκόρδο. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στον φούρνο και τα δυο ταψιά και περιμένετε μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό (περίπου 8-10 λεπτά)!
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο κόψτε το σε κυβάκια. Για τη σος τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με δυο κουταλιές νερό. Κλείστε καλά το δοχείο σας και ανακινήστε το πολύ δυνατά.
Φτιάξτε τα αυγά όπως αναφέρεται πιο πάνω και για το σερβίρισμα τοποθετήστε τα κομμάτια ψωμιού, τις τομάτες, λίγο από το μπέικον και όλο το σπανάκι με τον βασιλικό. Ρίξτε λίγη από τη σός και ανακατέψτε.
Σερβίρετε λίγη ποσότητα στο πιάτο σας και γαρνίρετε με ένα αυγό ποσέ!
Απλή πράσινη σαλάτα με dressing λεμονιού. Plus: Πώς βοηθά το λεμόνι την απορρόφηση σιδήρου;
Η πιο χορταστική χωριάτικη σαλάτα. Plus: Από πότε τρώμε την χωριάτικη;
Ινδική μελιτζανοσαλάτα. Plus: Τι είναι το γκαράμ μασάλα;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News