Τα σύκα είναι φρούτα με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας! Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο κ.ά. Μπορείτε να τα καταναλώσετε σκέτα, αλλά και να τα προσθέσετε στο επιδόρπιο ή τη σαλάτα σας για να της δώσετε έξτρα γεύση, αποκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη τους!
Σήμερα καταναλώστε ένα δροσερό, αλλά και δυναμωτικό πιάτο με σύκα και φακές!
Υλικά:
300 γρ φακές
4 σύκα πλυμένα κομμένα στα 4 ή σε 8 φέτες ανάλογα με το μέγεθος
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους ή ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι
Πιπέρι
Βινεγκρέτ:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
Μία πρέζα κύμινο τριμμένο
Μία πρέζα κουρκουμά
Εκτέλεση: Βράζουμε τις φακές μας σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε την σαλάτα ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Καβουρδίζουμε ελαφρά τους σπόρους του κόλιανδρου σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 3-4 λεπτά (δεν τους καίμε) αφού τους έχουμε σπάσει πρώτα με ένα μαχαίρι. Συνδυάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε την βινεγκρέτ στην σαλάτα.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News