Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο μοσχάρι με ρύζι και λαχανικά, που θα ικανοποιήσει εξίσου τους λάτρεις του κρέατος αλλά και όσους δεν παραλείπουν τα λαχανικά από το καθημερινό τους διατροφικό πρόγραμμα. Μια συνταγή γεμάτη μυρωδιές και χρώματα!
Υλικά:
½ κιλό Ρύζι Νυχάκι 3αλφα
1 κιλό τρυφερό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πιπεριές με διαφορετικά χρώματα
Μερικές τούφες μπρόκολο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
4 κούπες ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι και κουκουνάρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Σε τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια, το μπρόκολο, τη μελιτζάνα, το ρύζι και το κουκουνάρι. Αφού ξανθύνει το μείγμα, το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κρέας, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Extra-tip: Πόσες φορές έχει τύχει να μη χρησιμοποιήσετε όλο το ρύζι στο φαγητό σας και να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο, κλείνοντας τη συσκευασία με ένα λαστιχάκι; Και πόσες φορές διαπιστώσατε προς μεγάλη σας έκπληξη ότι το ρύζι έχει χυθεί στο ντουλάπι και η γεύση του έχει αλλοιωθεί;
Η εταιρεία 3αλφα παρουσιάζει τις νέες συσκευασίες των ρυζιών της που θα λύσουν τα χέρια σας, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη νοστιμιά τους. Τα πολυαγαπημένα σε όλους ρύζια γλασσέ, μπλου ροζ, καρολίνα, νυχάκι και ρύζι τ. Αμερικής κλέβουν τις εντυπώσεις με τις νέες συσκευασίες που στέκονται όρθιες, κλείνουν πανεύκολα με αυτοκόλλητη ταινία και μας κάνουν να πούμε αντίο στα απαραίτητα μέχρι τώρα λαστιχάκια!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News