Ροξάκια της γιαγιάς – Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μάς δείχνει την πιο γλυκιά και νοσταλγική συνταγή

Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για πεντανόστιμα ροξάκια της γιαγιάς! Ένα γλυκό που συνοδεύεται πολύ όμορφα με ελληνικό καφέ. Αλλά και μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια… Έτσι, δεν είναι;

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος ανεβάζει συχνά βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

Υλικά

500γρ. αλεύρι γ.ο,χ

20γρ. κακάο

1 κ.γ ζάχαρη

15γρ. μπέικιν

6γρ. ξηρή μαγιά

70γρ. γιαούρτι 2%

190ml ηλιέλαιο

140ml νερό

2 αυγά

Για το σιρόπι

1000γρ. ζάχαρη

1000ml νερό

2 κ.σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε με το εξάρτημα του γάντζου για περίπου 5’ σε μέτρια ταχύτητα. Παράλληλα σ’ ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί, για όσο τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνονται στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2΄ακόμα.

Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί, κλείνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και ελαστική και να κολλάει λίγο στα χέρια. Κατόπιν παίρνουμε το 1/3 από το ζυμαράκι μας, το τοποθετουμε σ΄ένα μπολ και το ζυμώνουμε με το κακάο για να γίνει η ζύμη μας σοκολατένια. Καλύπτουμε με μεμβράνη τα 2 μπολ και αφήνουμε τα ζυμαράκια μας σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώνουν για 90’ περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι τοποθετώντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζοντας σε δυνατή φωτιά για 10’. Αποσύρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.

Εφόσον οι ζύμες μας έχουν φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και χωρίζουμε και τις 2 ζύμες σε 3 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι λευκής ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο και κάθε κομμάτι σοκολατένιας ζύμης σε φιτιλί.

Τοποθετούμε μέσα σε κάθε φύλλο από ένα φιτίλι, ρολάρουμε απαλά, αλλά χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσα στις 2 ζύμες, και βρέχουμε τις άκρες ώστε να μη μας ανοίξουν τα ροξάκια στο ψήσιμο. Κόβουμε τα ρολά σε 9-10 ίσα μέρη, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17’-20’ (ανάλογα το φούρνο μας) στον αέρα.

Μόλις τα ροξάκια μας ψηθούν τα ρίχνουμε καυτά στο κρύο σιρόπι και περιμένουμε για 3’-4’ να τραβήξουν ανακατεύοντάς τα.

Συνοδεύουμε με καφέ ή τσάι ή ακόμη και με παγωτό!

Καλή σας Απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Αφράτο, εύκολο και πεντανόστιμο μιλφέιγ από τον Αντώνη Φώσκολο!

Γεμιστές πιπεριές με κινόα- Τα απόλυτα εναλλακτικά γεμιστά!

Λαζάνια με κιμά: Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b7%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af0
Ζουμερό και αφράτο κέικ μηλόπιτα, χωρίς ζάχαρη
%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%87%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b90
Συνταγή για φθινοπωρινή τάρτα αχλάδι χωρίς ζάχαρη
Υγιεινή και εύκολη συνταγή για ψητά ζυμαρικά με ντοματίνια και ρεβύθια
Υγιεινή και εύκολη συνταγή για ψητά ζυμαρικά με ντοματίνια και ρεβύθια
%ce%bc%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%840
Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και φράουλες – Με 6 μόνο υλικά
%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b10
Υπέροχος αρωματικός χαλβάς με μήλο και σταφίδες, χωρίς ζάχαρη
light-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%cf%8e%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85%ce%b8%ce%ac%ce%ba%ce%b90
Light κρεμώδης μακαρονάδα από κολοκυθάκια – Έτοιμη σε 15 λεπτά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του