Το ριζότο είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις και αποτελεί μια γαρνιτούρα που πάει σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος. Σήμερα φτιάχνουμε ριζότο με ντοματίνια, φέτα και ελιές, μία άκρως μεσογειακή συνταγή που θα ενθουσιάσει όσους τη δοκιμάσουν!
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
2 φλ. ρύζι για ριζότο
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. ελιές Καλαμών
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για τον ζωμό:
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγα μυρωδικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φλούδες από τα λαχανικά σε 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Μετράμε τον ζωμό και το ρύζι. Η αναλογία πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια ζωμός για 1 φλιτζάνι ρύζι. Δηλαδή αν μετρήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι θα χρειαστούμε 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά.
Βάζουμε τον ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Ανακατεύουμε συνεχώς για 12′ περίπου, μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Google News