Το μπαλσάμικο ξύδι έχει γίνει αγαπημένο τα τελευταία χρόνια, ειδικά για τις σαλάτες μας και όχι άδικα! Προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας και βοηθά και στην πέψη!
Ναι, το μπαλσάμικο προκαλεί την απελευθέρωση της πεψίνης, ενός ενζύμου που διασπά τις πρωτεΐνες σε μικρότερα αμινοξέα. Όταν οι πρωτεΐνες διασπώνται, το σώμα μπορεί να απορροφήσει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώτε.
Οπότε και χωνεύουμε ευκολότερα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά προσλαμβάνουμε. Γι’ αυτό και σεις δοκιμάστε το με τις τομάτες σας και δε θα χάσετε…
Υλικά:
1 κιλό τομάτες
6 κλαδάκια θυμάρι
6 κλαδάκια ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο και στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Κόψτε τις τομάτες σε ροδέλες και απλώστε τις στο ταψί. Πασπαλίστε με το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το λάδι. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν οι τομάτες να λιώνουν.
Ξεχωριστές μπάμιες με βαλσάμικο. Plus: Να γιατί δεν σου αρέσουν οι μπάμιες!
Γεμιστές ντομάτες με κατσικίσιο τυρί!
Εύκολη τοματόσουπα με παρμεζάνα. Plus: Πώς αφαιρώ τους λεκέδες από τομάτα;
Google News