Categories: Συνταγές

Το μυστικό για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχουν την ικανότητα να εξισορροπούν τις αλμυρές και όξινες γεύσεις και να δίνουν τη δική τους γευστική πινελιά σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο και δη στα burger! Ωστόσο χρειάζεται  μεγάλη προσοχή, καθώς αρκεί μια λάθος κίνηση για να καταστραφεί όλη σας η προσπάθεια.

Η διαδικασία απαιτεί υπομονή και προσοχή αλλά όταν γίνει σωστά, αξίζει τον κόπο!

Πώς να καραμελώσετε κρεμμύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

1. Ξεφλουδίστε και προετοιμάστε

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια πριν τα κόψετε στη μέση. Στη συνέχεια, αρχίστε να τα κόβετε κατά μήκος σε φέτες ίδιου πάχους. Λάβετε υπόψη ότι ένα πιο λεπτό κομμάτι θα είναι πιο γρήγορο να καραμελωθεί, αλλά πολύ πιο εύκολο να καεί – επομένως προσέξτε να κόψετε όμοια τις φέτες.

2. Ζεστάνετε το τηγάνι

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο – μια ιδιαίτερα καλή επιλογή δεδομένου ότι η θερμότητα δεν είναι πολύ υψηλή και το βούτυρο είναι νόστιμο – ή οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας.

3. Σοτάρετε και ανακατέψτε

Όταν το βούτυρο ή το λάδι αρχίζει να χρυσίζει, ρίξτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι – μια χούφτα κάθε φορά – προσθέτοντας περισσότερες φέτες μόλις αρχίσει να μαλακώνει κάθε τελευταία δόση. Μόλις προστεθούν όλες οι φέτες κρεμμυδιού στο τηγάνι, συνεχίστε να τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύετε συχνά.

4. Ελέγξτε και περιμένετε

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα κρεμμύδια – αρκετά εύκολο γιατί εξακολουθείτε να ανακατεύετε αρκετά συχνά – και χαμηλώστε τη φωτιά αμέσως μόλις δείτε (ή μυρίσετε) ότι αρχίζουν να καίγονται. Όσο για τον χρόνο μαγειρέματος, ο ιδανικός είναι περίπου 20 λεπτά, αλλά θα ξέρετε σίγουρα ότι είναι έτοιμα όταν πάρουν μια πλούσια, χρυσή απόχρωση.

5. Προσθέστε τις τελικές πινελιές

Σε αυτό το σημείο, τα κρεμμύδια σας είναι έτοιμα να σερβιριστούν, αλλά μη διστάσετε να συνεχίσετε για άλλα 5 λεπτά να καραμελώνετε για ακόμη πιο γλυκιά γεύση. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να συνεχίσετε για ακόμη περισσότερο, αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να μην κολλήσει το κρεμμύδι στο τηγάνι. Μόλις περάσετε τη γραμμή του τερματισμού, σερβίρετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Διαβάστε επίσης

Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν έχεις χρόνο

Μπανάνες γεμιστές με σοκολάτα και μπισκότο – Το σνακ που θα λατρέψεις

infowoman team

Recent Posts

Κυψέλη: Σοκάρει πατέρας που κλείδωσε στο υπόγειο την 22χρονη κόρη του γιατί… δεν ενέκρινε τη σχέση της

Αδιανόητο συμβάν στην Κυψέλη εν έτει 2022. Πατέρας κλείδωσε σε υπόγειο την 22χρονη κόρη του…

50 λεπτά ago

Η Αγοραστή Αρβανίτη μιλά στο Infowoman.gr κι εξηγεί γιατί δεν αφήνει να την κυνηγούν τα στερεότυπα

Η Αγοραστή Αρβανίτη είναι μία από τις ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς, έχοντας στο ενεργητικό…

9 ώρες ago

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη λαδορίγανη δεν τη βάζει στη χωριάτικη, αλλά στα μαλλιά του!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εδώ και με τον δικό του τρόπο καταφέρνει να τραβάει το…

13 ώρες ago

Β. Κικίλιας: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης”

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και προέβη και σε πιο…

14 ώρες ago

Βρήκαμε τις πιο απίθανες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας με γεράνια

Το καλοκαίρι, οι εξωτερικοί χώροι έχουν την τιμητική τους. Ένα κυριακάτικο πρωινό στο μπαλκόνι, ένα…

16 ώρες ago

Πίσω από τις πόρτες του πιο διάσημου οίκου ανοχής: Η Μαντάμ Κλοντ, ο Ωνάσης, ο Κένεντι και ο Ντε Γκωλ

Στη δεκαετία του 1960 έγινε γνωστή ως η πιο πολυτελής μαντάμ οίκου ανοχής στο Παρίσι,…

16 ώρες ago