Πίτσα στο τηγάνι έχετε ξαναφάει; Και είναι έτοιμη μόνο σε 15 λεπτά!

Αφράτη ζύμη, ξεροψημένη από κάτω, πολύ γευστική χάρη στην ιδιαίτερη, πολύ γρήγορη σάλτσα tomato BBQ. Πραγματικά εύκολη και μόλις σε 15 λεπτά τρώτε χειροποίητη πίτσα από τον σεφ Κυριάκο Μελά.

Φτιάξτε το ζυμάρι και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά. Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε στο απλό αλεύρι μια κουταλιά της σούπας baking powder και χρησιμοποιήστε το κεσεδάκι για δοσομετρητή (για το ελαιόλαδο λιγότερο από το μισό).

Για το τέλειο ψήσιμο, ξεκινήστε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για τα πρώτα 2-3 λεπτά και άλλα 4 λεπτά σε μέτρια, ώστε να ψηθεί από κάτω και να γίνει τραγανή. Ολοκληρώστε ψήνοντας στο φούρνο στην υψηλότερη σχάρα κοντά στο grill για άλλα 2 λεπτά. Πριν από το ψήσιμο, ελέγξτε τη λαβή στο τηγάνι. Αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, ψήστε την πίτσα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και τη λαβή έξω από αυτόν.

Να θυμάστε: Η συνταγή είναι πολύ υγιεινή χάρη στα προβιοτικά από το γιαούρτι και υψηλής περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, χάρη στην έτοιμη ντομάτα που περιέχει 5-6 φορές παραπάνω από τη φρέσκια. Η αναλογία της συνταγής βγάζει 4 λεπτές πίτσες ή 3 αφράτες για μέτριο τηγάνι.

Υλικά

Για τη ζύμη:

• 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι

• 200 γραμ. νερό

• 80 γραμ. ελαιόλαδο

• 1 κ.σ. αλάτι

• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη tomato ΒΒQ:

• 1 συσκευασία (150 γραμ.) ντομάτα ψιλοκομμένη με το χυμό της

• 3 κ.σ. ΒBQ sauce

• 1 κ.σ. Worcestershire sauce (προαιρετικά)

Τριμμένη μοτσαρέλα

Γαλοπούλα ή άλλα υλικά επιλογής

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέστε το αλεύρι. Ζυμώστε καλά με το χέρι ή με το μίξερ για 2 λεπτά, με το εξάρτημα της ζύμης. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα κομμάτια και ανοίξτε τη με τα χέρια ή με έναν πλάστη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε τη ζύμη. Bάλτε το πάνω στη φωτιά και απλώστε ανάλογη tomato BBQ. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και χαμηλώστε τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ελέγξτε αν η πίτσα είναι ψημένη από κάτω και τοποθετήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στο grill και σε δύο λεπτά είναι έτοιμη.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του