Αν δεν είστε λάτρης της παραδοσιακής μαγειρίτσας ή του κρέατος γενικότερα, σας προτείνουμε ένα πιάτο λίγο «πειραγμένο» με μανιτάρια δηλαδή αντί για κρέας! Πιστέψτε μας θα ξετρελαθείτε!
600 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
το χυμό 2 λεμονιών
1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές ταχίνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Σοτάρετε τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια το νερό και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10’. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ταχίνι με το λεμόνι. Προσθέτετε λίγη σούπα και ξαναχτυπάτε. Όταν ασπρίσει το μίγμα, το προσθέτετε στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης συνέταξε ο ταξιδιωτικός οδηγός European Best Destinations, που…
Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα για μία ακόμα χρονιά στις Κάννες, μιας και…
Η Klavdia με την «Αστερομάτα» θα ανέβει απόψε, Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στη σκηνή του…
Πάνω από 2000 νεαροί επιστήμονες, απόφοιτοι σχολών θετικών επιστημών, αναμένεται να περάσουν και φέτος, μέσα…
Ξεκινά από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος ιχνηλάτησης όσων προσέρχονται στις εφημερίες του…
Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του πρώην συζύγου της, Θεόδωρου Μανωλίδη βρέθηκε η Ευγενία Μανωλίδου.…