Τα πιο μαλακά πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς υποκατάστατα είναι εδώ και είναι τέλεια για μικρούς και μεγάλους.
Για να φτιάξεις και εσύ αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια θα χρειαστείς: νερό, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού (και ξύσμα αν θέλεις), χουρμάδες και κανέλα.
Τη συνταγή βρήκαμε από την food blogger mrssoupe.
Πασχαλινά κουλουράκια νηστίσιμα – Μαλακά, χωρίς ζάχαρη
Υλικά
1 φλ. νερό
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
2 κ.γ. κανέλα
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω τους χουρμάδες και ζεστό νερό και τους αφήνω να μαλακώσουν για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνω το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Σε άλλο μπολ ρίχνω το αλεύρι, τους χουρμάδες αφού τους χτυπήσω στο μούλτι και γίνουν σαν πάστα, την κανέλα και τέλος όλα τα υγρά. Ανακατεύω μέχρι να έχω μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν σου κολλάει πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα.
Ζυγίζω ζυμαράκια των 45 γρ. και σχηματίζω περίπου 40 κουλουράκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντιστάσεις στους 180 γρ. για 15-20 λεπτά.
Τα κουλουράκια μου είναι έτοιμα.
Διαβάστε επίσης:
Τα πιο τραγανά και γλυκά πασχαλινά κουλουράκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Πασχαλινό τσουρέκι με σοκολάτα – Αφράτο, μυρωδάτο και πανεύκολο
Google News