Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, αυτή η πολύ απλή συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο, που μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις. Κριθαρότο με γαρίδες λοιπόν, από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή, πανεύκολο και απίστευτα γρήγορο.
Συνδυάζει νοστιμιά και απλότητα και σίγουρα είναι μια υπέροχη επιλογή για σένα που αγαπάς τα θαλασσινά.
Πανεύκολο κριθαρότο με γαρίδες και λαχανικά
Υλικά
500γρ χοντρό Κριθαράκι
500γρ (κατεψυγμένες ή φρέσκιες) Γαρίδες
1 (ψιλοκομμένο) Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
2 Πιπεριές Φλωρίνης
10-12 Ντοματίνια
1 σφηνάκι Ελαιόλαδο
1/2 σφηνάκι Χυμό λεμονιού
1 λίτρο Ζωμό λαχανικών
1 κουτ σούπας Ντοματοπολτό
Μαϊντανό
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αφήσουν το άρωμα και τη γεύση τους, σβήνουμε με το λεμόνι και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε σκεπασμένες στο πλάι.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί, ρίχνουμε τα ντοματίνια, τον ντοματοπολτό και καίμε στη βάση της κατσαρόλας ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας σιγά σιγά τον ζωμό, περίπου 10 με 15 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς το κριθαράκι, στο τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό !
Διαβάστε επίσης:
Τέλειο cheesecake ferrero χωρίς ψήσιμο
Πανεύκολα κιμαδοπιτάκια αλλιώτικα, γεμιστά με τυρί
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News