Πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Αυτή η ζουμερή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι από τον chef Γιώργο Τσούλη, θα ξυπνήσει την καλοκαιρινή σας διάθεση, αν και μπορείτε να την απολαύσετε όλες τις εποχές!

Επίσης, είναι ένα νηστίσιμο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε τώρα πριν από το Πάσχα.

Πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

500 γρ. γαρίδες

1 κ.σ. πελτέ

50 ml ούζο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

400 γρ. χυμό ντομάτας

100 ml νερό

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 με 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, και σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη 2 με 3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και -προαιρετικά-μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

Διαφορετικός νηστίσιμος κορμός – Με χαλβά και ξηρούς καρπούς

Κλασική συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια από τον Ακη Πετρετζίκη

Σχετικά Άρθρα
%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad0
Το πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι: Σπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella
%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7-%cf%84%ce%ac0
Πανεύκολη και καλοκαιρινή ανάποδη τάρτα με σφολιάτα και ανανά
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%81%cf%85%ce%b6%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b10
Γεμιστόρυζο: Το φαγητό που βλέπουμε παντού στα social media και πώς θα το φτιάξετε
%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-40
Σοκολατάκια ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Με 4 μόνο υλικά
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b10
Γλυκό ψυγείου πυραμίδα, με μπισκότα και ξηρούς καρπούς – Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι
%ce%b7-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b90
Η τέλεια τραγανή πίτα που θυμίζει γεμιστά και μυρίζει καλοκαίρι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του