Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και παρμεζάνα

ομελέτα-φούρνου-με-μανιτάρια-και-παρμ

Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο για όλες τις ώρες της ημέρας;

Αυτή η αφράτη και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και παρμεζάνα θα σας αποζημιώσει.

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 60 ml γάλα
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b1-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bc0

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκορπίζουμε ομοιόμορφα την παρμεζάνα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να γίνει από την κάτω πλευρά.

Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα με ένα μεγάλο καπάκι ή πιάτο και «ψήνουμε» για άλλα 2 λεπτά ή, αν δεν θέλουμε να τη γυρίσουμε, τη βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σχετικά Άρθρα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media - Πάμε να τη φτιάξουμε;
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς - Τύφλα να έχει ο... Πότης
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του