Διανύουμε τη Σαρακοστή και σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Και αν νηστεύετε κι εσείς, ενδεχομένως να ψάχνετε και άλλες προτάσεις, πέρα από τις καθιερωμένες που να είναι νόστιμες.
Έτσι, βρήκαμε για εσάς μία νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές που δεν στερείται γεύσης. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με επιπλέον λαχανικά για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!
Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη κρούστας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε ροδέλες
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίχνετε τις πιπεριές και στο τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα, τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τέλος το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να πιει τα υγρά του.
Απλώνετε καλά τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μεγάλο πυρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Bάζετε την πίτα στο φούρνο και την ψήνετε στους 200°C μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει και η γέμιση να βγάζει μικρές φουσκάλες (περίπου 45 λεπτά). Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης
Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!
Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο υγιεινή καρμπονάρα με φρέσκα σπαράγγια!
Λαζάνια με μανιτάρια και γάλα καρύδας – Μια νόστιμη συνταγή για τη νηστεία
Google News