Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι τριαντάφυλλο από τον Αντώνη Φώσκολο!

νηστίσιμα-σκαλτσούνια-με-λουκούμι-τρ

Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι τριαντάφυλλο. Ένα γλυκό που συνοδεύεται πολύ όμορφα με ελληνικό καφέ.

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b9-%cf%84%cf%810

ΥΛΙΚΑ (για 40 τεμ.):

600γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300ml Ηλιέλαιο

160ml ρετσίνα

1 βανίλια

20 τεμ. Λουκούμια τριαντάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο και τη ρετσίνα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 40 μικρά μπαλάκια.
  • Κόβουμε τα λουκούμια μας στη μέση και ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης με το χέρι σε σχήμα κύκλου.Τοποθετούμε το μισό λουκούμι στο κέντρο περίπου της ζύμης και κλείνουμε το ζυμάρι μας σε σχήμα ημισέληνου.
  • Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 OC στον αέρα για 25 λεπτά.
  • Μόλις ξεφουρνίσουμε και ενώ είναι καυτά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη! Ιδανικά σερβίρουμε με ελληνικό καφέ!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf-%cf%88%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%86%cf%81%ce%b90
«Εναλλακτικό» και γρήγορο ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα
%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b10
Φιογκάκια με σπαράγγια και μανιτάρια
%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-to-extra-tip-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b40
Μανιταρόπιτα Παραδοσιακή – To extra tip της ειδικού για να μειώσουμε τη θερμιδική της αξία
%cf%81%ce%bf%ce%be%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba0
Ροξάκια της γιαγιάς – Εύκολα, κλασικά και πεντανόστιμα!
%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%b60
Νοστιμότατες αγκινάρες με μαραθόριζα και λαχανικά!
%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b10
Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν με λαχανικά εποχής!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του