Μπήκαμε στη Σαρακοστή και πολλοί είναι εκείνοι που νηστεύουν. Και ψάχνουν νηστίσιμες συνταγές.
Σήμερα, λοιπόν, είπαμε να πειραματιστούμε με μια συνταγή που δεν είχαμε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Θα φτιάξουμε μάφινς με σταφίδες, σαν εναλλακτική του κλασικού σταφιδόψωμου.
Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι νερό
200γρ. ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κ.σ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
4 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείτε χάρτινες θήκες για μάφινς μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το αλεύρι.
Χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε μέσα και το μείγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφινς.
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Διαβάστε επίσης
Πατάτες φούρνου με κασέρι και βούτυρο – Το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας!
Φτιάξτε κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι μέσα σε 15 λεπτά!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News