Μους σοκολάτας με φράουλες – Το εύκολο και ακαταμάχητο γλυκό της εποχής!

Αγαπάμε πολύ τα εύκολα γλυκάκια που δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα ετοιμάσουμε. Επειδή λοιπόν ύστερα από μια κουραστική μέρα δεν είναι το καλύτερο μας να μπαίνουμε στην κουζίνα, βρήκαμε αυτή τη συνταγή για ένα ακαταμάχητο γλυκό, που είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά!

Κι επειδή εκτός από τα εύκολα γλυκάκια αγαπάμε πολύ και τις φράουλες, ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μους σοκολάτας με το αγαπημένο φρούτο της εποχής. Ετοιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

225 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος), παγωμένες

2 κρόκους αυγών

1 αυγό

½ κ.γ. γλυκαντικό σε σταγόνες

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56%

85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας

150 γρ. φράουλες, παγωμένες

½ κ.γ. γλυκαντικό σε σταγόνες

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγί. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες, παγωμένες από το ψυγείο, μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ενσωματώνουμε στο μπολ με τον πουρέ φράουλας τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε πρώτα το ¼ από τη σαντιγί στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις, απαλά, έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.

View this post on Instagram

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, το αυγό και το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά. Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει, βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τους κρόκους έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τη σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία μους.

Για τη σάλτσα φράουλας

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά τις φράουλες μαζί με το γλυκαντικό. Μόλις μαλακώσουν εντελώς οι φράουλες και αρχίσει να δένει το μείγμα, τις περνάμε από το μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι ώστε να μην έχει κομματάκια η σάλτσα. Αδειάζουμε τη μους στα ποτήρια σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγη σάλτσα φράουλας από πάνω και κρατάμε στο ψυγείο.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του