Σήμερα θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι ξεχωριστό αλλά χωρίς να ρισκάρουμε να μείνουμε νηστικοί! Γι’ αυτό προτιμήσαμε να σας δείξουμε ένα αγαπημένο μας πιάτο μαγειρεμένο αλλιώς!
Πρόκειται για την κλασική καρμπονάρα αλλά ψημένη στο φούρνο. Με τη βοήθεια του σεφ Γιώργου Τσούλη είμαστε έτοιμες για άλλη μία φορά να σας δείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες.
Υλικά
500γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
100γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250ml γάλα, πλήρες
6 αυγά
40γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε ξανά και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, το τυρί γκούντα, τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε την καρμπονάρα φούρνου ζεστή.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News