Ξέρετε πως το σπανάκι είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Ξέρατε όμως ότι πέρα από ευεργετικές ιδιότητες για την ενδυνάμωση του οργανισμού βοηθά και στην όρασή μας; Ναι, κάνει και αυτό μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με έρευνα η λουτεΐνη, ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στο σπανάκι, μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη στις γυναίκες. Σε συνδυασμό μάλιστα με την Βιταμίνη Ε που περιέχει, επίσης, το σπανάκι ο κίνδυνος αυτό μειώνεται ακόμη πιο αισθητά!
Επιπλεόν, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διπίστωσε ότι η κατανάλωση σπανακίου 2 φορές την εβδομάδα μειώνει την πιθανότητα επέμβασης για καταρράκτη στο μισό!
Μη χάνετε, λοιπόν, χρόνο! Σπανάκι παντού…
Υλικά:
1 κούπα κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένος μαϊντανός
1/4 κουταλάκι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κούπες φρέσκο σπανάκι
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο αλατισμένο νερό και βράστε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά και στραγγίξτε το. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίστε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέστε το κοτόπουλο αλατίστε το και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μεχρι να χρυσίσει και να φύγουν οι χυμοί του. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε το κριθαράκι και και τον μαϊντανό. Προσθέστε και το σπανάκι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι και το σπανάκι να ανακατευτεί καλά. Σερβίρετε σε πιάτο και γαρνίρετε με την παρμαζάνα.
Κριθαράκι με σπανάκι και παρμεζάνα. Plus: Πώς θα απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από το σπανάκι;
H πιο εύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο και λεμόνι. Plus: Ξέρατε ότι οι φλούδες λεμονιού κάνουν καλό;
Κοτόπουλο με noodles και σουσάμι. Plus: Πόσες θερμίδες έχει το σουσάμι;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News