Το βούτυρο ghee ή καθαρισμένο ή εξαγνισμένο είναι ένα κιτρινωπό βούτυρο το οποίο έχει παρασκευαστεί από αργό βραασμό βουτύρου αγελάδος από το οποίο έχει αφαιρεθεί το νερό. Είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από δυσανεξία.
Είναι, επίσης, ιδανικό και για το μαγείρεμα αφού δύσκολα καίγεται! Στην Ινδία το ghee είναι αγαπημένο υλικό και σίγουρα δε λείπει από κανένα φαγητό. Θα το δοκιμάσετε;
Υλικά:
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (τριμμένο αμύγδαλο)
1 κούπα νερό
1 κούπα βούτυρο ghee
2 κουταλάκια κύμινο
4 γαρύφαλλα
12 φύλλα κάρυ
4 σπόρους κάρδαμο, χτυπημένους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
12 φιλετάκια κοτόπουλο
1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι garam masala
αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση: Ανακατέψτε το αλεύρι με νερό σε ένα μπολ και αφήστε για μια περίπου ώρα στην άκρη. Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το γαρύφαλλο, το κάρυ, τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Τσιγαρίστε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά και προσθέστε το κοτόπουλο και το μείγμα με το αλεύρι. Φέρτε σε μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε για περίπου 20 λεπτά να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε μέχρι η κρέμα να δέσει και απομακρύνετε από την φωτιά. Ρίξτε το garam masala. αλατοπιπερώστε και γαρνίρετε με τις φέτες αμυγδάλου για το σερβίρισμα!
Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι. Plus: Πώς θα καθαρίσετε σωστά το κοτόπουλο;
Paella με κοτόπουλο. Plus: Πώς θα γίνει η paella μου τέλεια;
Εύκολη τάρτα κοτόπουλου με φύλλο κρούστας. Plus: Ποια η ιστορία αυτού του φύλλου;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News