Κοτόπουλο με μανιτάρια: Το αγαπημένο φαγητό της Λιζ Τέιλορ γίνεται μέσα σε 40 λεπτά!

κοτόπουλο-με-μανιτάρια-το-αγαπημένο-φ

Πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Dead Celebrity Cookbook”, το οποίο παρουσιάζει συνταγές διάσημων σταρς οι οποίοι, όμως, δεν βρίσκονται εν ζωή!

Λιγάκι μακάβριο, αλλά μέσα σε αυτό βρήκαμε το φαγητό που αγαπούσε πολύ η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και συνήθιζε και να μαγειρεύει συχνά!

Η διάσημη ηθοποιός ήταν γνωστή για το εκρηκτικό ταπεραμέντο της και φυσικά την αγάπη της στο καλό φαγητό!

Μια συνταγή, λοιπόν, για μπουκίτσες κοτόπουλου βουτηγμένες σε σάλτσα από κρασί και κονιάκ ήταν ό,τι προτιμούσε να φτιάχνει η ίδια όταν βρισκόταν στην κουζίνα.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά:

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1/4 της κούπας βούτυρο

3 κρεμμυδάκια κομμένα

1/3 της κούπας λευκό κρασί

3 κουταλιές κονιάκ

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζωμός κοτόπουλο

φρεσκοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%860

Εκτέλεση: Ραντίστε με το λεμόνι το αβοκάντο. Καλύψτε και αφήστε για λίγο στο ψυγείο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κοτόπουλο σε μεσαίας έντασης φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά. Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε το ζεστό.

Για τη σάλτσα: Ρίξτε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα. Προσθέστε το κονιάκ και το κρασί και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε και την κρέμα και συνεχίστε το βράσιμο για 5 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και τον ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να δέσει. Εν τω μεταξύ σωτάρετε σε ένα άλλο τηγάνι τα μανιτάρια και προσθέστε τα στο ζωμό με την κρέμα και το κονιάκ. Ρίξτε, επίσης, το αβοκάντο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Περιχύστε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και γαρνίρετε με μαϊντανό!

Η καρμπονάρα της Γκουΐνεθ Πάλτροου που θα θες να μαγειρεύεις κάθε βράδυ!

Φτιάξτε κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι μέσα σε 15 λεπτά!

Πικάντικα στήθη κοτόπουλου με μέλι και ανανά. Plus: Πώς το μέλι καταπολεμά το hangover;

Σχετικά Άρθρα
Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι - Το φαγητό της βιασύνης!
Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι – Το φαγητό της βιασύνης!
%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%ba%cf%81%cf%89%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ac0
Τα αμπελοφάσουλα είναι άκρως υγιεινά και σας έχουμε το μυστικό για να τα μαγειρέψετε σωστά!
Το μυστικό για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers
Το μυστικό για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers
Μπανάνες γεμιστές με σοκολάτα και μπισκότο - Το σνακ που θα λατρέψεις
Μπανάνες γεμιστές με σοκολάτα και μπισκότο – Το σνακ που θα λατρέψεις
Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν έχεις χρόνο
Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν έχεις χρόνο
Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του