Κοτόπουλο με μανιτάρια: Το αγαπημένο φαγητό της Λιζ Τέιλορ γίνεται μέσα σε 40 λεπτά!

κοτόπουλο-με-μανιτάρια-το-αγαπημένο-φ

Πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Dead Celebrity Cookbook”, το οποίο παρουσιάζει συνταγές διάσημων σταρς οι οποίοι, όμως, δεν βρίσκονται εν ζωή!

Λιγάκι μακάβριο, αλλά μέσα σε αυτό βρήκαμε το φαγητό που αγαπούσε πολύ η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και συνήθιζε και να μαγειρεύει συχνά!

Η διάσημη ηθοποιός ήταν γνωστή για το εκρηκτικό ταπεραμέντο της και φυσικά την αγάπη της στο καλό φαγητό!

Μια συνταγή, λοιπόν, για μπουκίτσες κοτόπουλου βουτηγμένες σε σάλτσα από κρασί και κονιάκ ήταν ό,τι προτιμούσε να φτιάχνει η ίδια όταν βρισκόταν στην κουζίνα.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά:

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1/4 της κούπας βούτυρο

3 κρεμμυδάκια κομμένα

1/3 της κούπας λευκό κρασί

3 κουταλιές κονιάκ

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζωμός κοτόπουλο

φρεσκοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%860

Εκτέλεση: Ραντίστε με το λεμόνι το αβοκάντο. Καλύψτε και αφήστε για λίγο στο ψυγείο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κοτόπουλο σε μεσαίας έντασης φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά. Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε το ζεστό.

Για τη σάλτσα: Ρίξτε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα. Προσθέστε το κονιάκ και το κρασί και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε και την κρέμα και συνεχίστε το βράσιμο για 5 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και τον ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να δέσει. Εν τω μεταξύ σωτάρετε σε ένα άλλο τηγάνι τα μανιτάρια και προσθέστε τα στο ζωμό με την κρέμα και το κονιάκ. Ρίξτε, επίσης, το αβοκάντο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Περιχύστε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και γαρνίρετε με μαϊντανό!

Η καρμπονάρα της Γκουΐνεθ Πάλτροου που θα θες να μαγειρεύεις κάθε βράδυ!

Φτιάξτε κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι μέσα σε 15 λεπτά!

Πικάντικα στήθη κοτόπουλου με μέλι και ανανά. Plus: Πώς το μέλι καταπολεμά το hangover;

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf-%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b6%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ac%cf%82-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b30
Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε τα Λαζαράκια μας
%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%840
Συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια από τον Αντώνη Φώσκολο!
%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf-%cf%88%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%86%cf%81%ce%b90
«Εναλλακτικό» και γρήγορο ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα
%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b10
Φιογκάκια με σπαράγγια και μανιτάρια
%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-to-extra-tip-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b40
Μανιταρόπιτα Παραδοσιακή – To extra tip της ειδικού για να μειώσουμε τη θερμιδική της αξία
kugelhopf-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb0
Kugelhopf: Μια παραλλαγή για το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι από τον Γιώργο Λαΐδη που θα λατρέψετε!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του