Η εποχή της τομάτας ήρθε. Και επειδή την αγαπάμε ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν τη διαλέγουμε για τις σαλάτες και τα φαγητά μας.
Όπως ξέρετε καλό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά μας να τα καταναλώνουμε στην εποχή τους, για να εκμεταλλευτούμε έτσι όλα τους τα θρεπτικά συστατικά τους! Όσον αφορά στην τομάτα καλό είναι η εμφάνιση μόνο να μην είναι το κριτήριό μας.
Μπορεί απέξω να είναι κόκκινη και να φαίνεται ζουμερή, μέσα όμως να έιναι άγουρη. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει επεξεργαστεί χημικά. Δεν είναι, λοιπόν, απαραίτητο οι ντομάτες που θα διαλέξουμε να είναι πανομοιότυπες, ούτε υπερβολικά σφιχτές. Σημαντικό είναι να μυρίζουν ωραία και, όταν τις κόψουμε, να είναι στο εσωτερικό τους κόκκινες και σφιχτές.
Σήμερα ανακατέψτε τη με τη φέτα σας και φτιάξτε το πιο ζουμερό φαγητό που έχετε δοκιμάσει…
Υλικά:
6 στήθη κοτόπουλου
175 γρ. φέτα
μισή τομάτα
μια χούφτα φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/4 της κούπας τρίμματα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο και λαδώστε ένα ταψί. Τρίψτε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε τη με την τομάτα που στο μεταξύ έχετε κόψει σε μικρά κυβάκια και το βασιλικό. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ανοίξτε στα δυο τα στήθη. Τοποθετήστε στο κέντρο του ενός κομματιού τη γέμιση φέτας και τομάτας και διπλώστε το στα δυο. Απλώστε χαρτί ψησίματος στο ταψί και απλώστε στα σημεία που θα τοποθετήσετε τα κοτόπουλα τα τρίμματα του ψωμιού. Εναποθέστε πάνω τους τα στήθη κοτόπουλο και καλύψτε τα με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και να αφήσει τα ζουμιά του.
Καλαμάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο και noodles. Plus: Τι ακριβώς είναι το φυστικοβούτυρο;
Γαρίδες με ελιές και τομάτα. Plus: Πόσες ελιές πρέπει να τρώμε καθημερινά;
Κοτόπουλο στο τηγάνι με φέτα και ελιές. Plus: Μειώνει η ρίγανη τις ελεύθερες ρίζες;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News