Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και μυρωδικά

Αγαπημένη τροφή πολλών η πατάτα συνήθως μένει στην άκρη γιατί, όπως λένε πολλοί, παχαίνει. Όμως, η βραστή ή η μαγειρεμένη σε ατμό περιέχει λιγότερες από 140 θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ συγχρόνως εύκολα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού καθώς «χωνεύεται» πολύ αργά. Σίγουρα η τηγανητή σε λάδια και λίπη πατάτα προσθέτει πολλά αρνητικά στον οργανισμό μας, αυτό δεν σημαίνει, όμως ότι πρέπει να αποκλείσουμε το γαιόμηλο από την διατροφή μας!

Δοκιμάστε τις αγαπημένες baby πατάτες με κοτόπουλο και μυρωδικά σε ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο.

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (δυόσμος, μάραθος, ρίγανη κλπ)

500 γρ. πατάτες baby

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250ο. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τα μυρωδικά σας. Τις απλώνετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα και τις αλατοπιπερώνετε.

Καθαρίζετε και στεγνώνετε πολύ καλά το κοτόπουλο. Το λαδώνετε και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε το κάτω μέρος του κοτόπουλου με τα μυρωδικά σας και το ακουμπάτε σαν αναποδογυρισμένο βιβλίο πάνω στις πατάτες.

Ψήνετε μέχρι το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί πολύ καλά.

Μπορείτε να σερβίρετε με μουστάρδα και πράσινη σαλάτα.

Διαβάστε επίσης

Πολύχρωμη και γευστικότατη μακαρονοσαλάτα με λαχανικά

Έχουμε τη συνταγή για την πιο εύκολη μηλόπιτα

Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ – Ιδανική τώρα με την κακοκαιρία

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του