Το γιαούρτι θεωρείται μια από τις τροφές με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Με τόσες επιλογές, όμως, στα ράφια των καταστημάτων πώς θα ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο για μας;
Η απλότητα και εδώ είναι η λύση. Το γιαούρτι παράγεται από γάλα που πήζει και ζυμώνεται με τη βοήθεια δύο βακτηρίων. Για περισσότερη γεύση μπορεί να προστίθεται από ζάχαρη μέχρι υλικά που το όνομά τους δεν μπορούμε να προφέρουμε. Καλό, λοιπόν, είναι να αποφεύγετε όλα εκείνα τα συστατικά που δεν γνωρίζετε και, προφανώς, δεν έχουν να σας προσφέρουν πολλά.
Το αγνό και απλό γιαούρτι είναι απολαυστικότατο και συνδυάζεται υπέροχα με όσα φαγητά θέλουμε. Όπως το σημερινο!
Υλικά:
8 κοτολέτες αρνιού
1/3 της κούπας γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
200 γρ. φασολάκια
1/3 της κούπας φρέσκια μέντα
1/3 της κούπας φρέσκος μαϊντανός
φέτες λεμονιού
ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Σε ένα πυρέξ τοποθετήστε τις κοτολέτες. Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιαούρτι, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού και περιχύστε με το μείγμα τις κοτολέτες. Σκεπάστε το πυρέξ και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράστε τις πατάτες και τα φασολάκια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε τα καλά. Απλώστε λίγο λάδι στο τηγάνι σας και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις κοτολέτες για περίπου 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Σε μια σαλατιέρα ανακατέψτε τις πατάτες με τα φασολάκια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε την μέντα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε στα πιάτα σας. Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε μια κοτολέτα και συνοδέψτε με φέτες λεμονιού!
Αρνί στο φούρνο με σφολιάτα. Plus: Πώς να διαλέξω το σωστό κρέας για το τραπέζι μου;
Σολομός με κρεμώδη σαλάτα από γιαούρτι και αγγούρια. Plus: Το βάλσαμο για το δέρμα!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News