Το σουφλέ είναι ένα πιάτο που πάντα καταναλώνουν με ευχαρίστηση μικροί και μεγάλοι. Θα το βρείτε σε πολλές παραλλαγές και το μόνο σίγουρο είναι ότι η γεύση του είναι αξεπέραστη.
Υλικά
4-5 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 φέτες ζαµπόν κοµµένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι τριµµένο ξηρό δυόσµο
4 αβγά ελαφρά χτυπηµένα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
½ φλ. γάλα
½ φλ. κρέµα γάλακτος
1 φλ. τριµµένο κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 210°C και λαδώνετε ένα πυρίµαχο ταψί. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κολοκυθάκια. Τα ανακατεύετε συχνά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αδειάζετε στο ταψί. Προσθέτετε το ζαµπόν και το δυόσµο και ανακατεύετε. ∆ιαλύετε το κορν φλάουρ στο γάλα και προσθέτετε την κρέµα γάλακτος, τα αβγά, το τριµµένο τυρί και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα κολοκυθάκια στο ταψί. Το βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Τα σερβίρετε ζεστά.
Google News