Κλασική συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια από τον Ακη Πετρετζίκη

Το Πάσχα πλησιάζει και οι προετοιμασίες για τις γιορτινές ημέρες και το πασχαλινό τραπέζι πλησιάζουν.

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο απλή, εύκολη και γευστική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκι. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και δεν θα χάσετε!

Πασχαλινά κουλουράκια του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά

300 γρ. βούτυρο Lurpak

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά

7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κρόκους, από μεσαία αβγά

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

100 γρ. γάλα, 3,5%

900 γρ. αλεύρι μαλακό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.

Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.

Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.

Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Vegan παστίτσιο – Πεντανόστιμο και ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας

Κέικ με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας – Νηστίσιμο και πολύ εύκολο

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%ac%ce%b9%ce%bc-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b90
Γλυκό ψυγείου λάιμ με μπισκότα λεμόνι και βελούδινη κρέμα
%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b2%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b10
Συνταγή για καλοκαιρινή πίτα με βλίτα – Πολύ τραγανή και ελαφριά
%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad0
Το πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι: Σπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella
%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7-%cf%84%ce%ac0
Πανεύκολη και καλοκαιρινή ανάποδη τάρτα με σφολιάτα και ανανά
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%81%cf%85%ce%b6%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b10
Γεμιστόρυζο: Το φαγητό που βλέπουμε παντού στα social media και πώς θα το φτιάξετε
%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-40
Σοκολατάκια ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Με 4 μόνο υλικά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του