Κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα – Η light εκδοχή με κιμά από κοτόπουλο

Τα κεφτεδάκια είναι μια νοστιμιά που αρέσει σε όλους! Αν θέλετε να τα κάνετε λίγο πιο ελαφριά, μπορείτε να επιλέξετε κιμά κοτόπουλου. Όταν πηγαίνετε στο κρεοπωλείο, αν θέλετε άπαχο κιμά, μπορείτε να ζητήσετε να σας κόψουν από το στήθος, ενώ για λίγο πιο λιπαρό από το μπούτι. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας αλέσουν τα κομμάτια χωρίς την πέτσα και να προσθέσετε ελαιόλαδο στο ζύμωμα. Εμείς τα σερβίρουμε μια μια γλυκόξινη σάλτσα που μας αρέσει πολύ!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

½ πιπεριά χτυπημένη στο μπλέντερ

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο αλεύρι

αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μέλι

ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με το χέρι για 5 λεπτά. Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκια και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και βάζετε στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι να κάψει καλά.

Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο της σάλτσας και αδειάζετε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα ψήνετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε  το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια και το αλατοπίπερο. Αφού πάρει βράση η σάλτσα, επιστρέφετε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιάτα ρίχνοντας τα κεφτεδάκια μέσα στη γλυκόξινη σάλτσα.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του