Καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβύθια, φασολάκια και φέτα
Φασολάκια: Στο άκουσμα αυτής της λέξης μάλλον φεύγεις μακριά. Μάθε, όμως, ότι αν θες το καλύτερο για το εαυτό σου πρέπει να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου. Όχι μόνο επειδή είναι νόστιμα, αλλά επειδή είναι και θρεπτικά. Το λαχανικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή διατροφική αξία με 100 g φασολιών να παρέχουν το 20% της καθημερινής απαίτησης σε βιταμίνη C, το 18% σε βιταμίνη Κ και το 13% σε βιταμίνη Α. Επίσης, τα πράσινα φασόλια είναι αξιόλογες πηγές φυτικών ινών, μαγγανίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως της Β1, της Β2, της Β6 και του φυλλικού οξέος.
Σήμερα, λοιπόν, δοκιμάστε τα σε μια νόστιμη σαλάτα με φέτα.
Υλικά:
400γρ. φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 κονσέρβα ρεβύθια, στραγγιγμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
7 λιαστές τομάτες, χωρίς το λάδι τους
2 κόκκινες πιπεριές τουρσί
1 κουταλιά ξύδι
200γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Απλώνετε τα φασολάκια σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ραντίζετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε μέχρι εκείνα να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με τα ρεβύθια.
Στο μπλέντερ ανακατέψτε τις τομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε το dressing στο μπολ με τα ρεβύθια και τα φασολάκια. Ανακατέψτε και έτοιμη!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News