Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει επικίνδυνα και ο καύσωνας, σύμφωνα με τις προγνώσεις, είναι προ των πυλών. Και ειδικά, αυτές τις ημέρες με καύσωνα, οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και πολλές φορές τις προτιμάμε από ένα φορτωμένο γεύμα που θα μας βαρύνει.
Σήμερα, με πρώτη ύλη το κριθαράκι φτιάχνουμε μια απίθανη καλοκαιρινή σαλάτα. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με βάση τα γούστα σας αλλά και το περιεχόμενο του ψυγείου σας.
Υλικά
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
3 κομμάτια μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ κ.γ. μαϊντανό φρεσκοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 πιπεριές πολύχρωμες
4 ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
Για το dressing
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
¼ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του και το στραγγίζετε. Σε νερό που ήδη βράζει, ζεματάτε το μπρόκολο. Παράλληλα, σε μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το dressing. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε το μπρόκολο, το κριθαράκι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τις ελιές. Περιχύνετε με το dressing.
Διαβάστε επίσης
Γεμιστά με ρύζι- Γιατί η κλασική συνταγή είναι ανεκτίμητη!
Το τέλειο βραδινό: Φτιάχνουμε εύκολα noodles με λαχανικά!
Πώς να φτιάξετε φάβα, το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό
Google News