Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού, γεμάτη με τα χρώματα και τα αρώματα του μποστανιού. Μια πίτα που με την πρώτη μπουκιά μάς θυμίζει γεμιστά.
Συνταγή: Πίτα που θυμίζει γεμιστά και μυρίζει καλοκαίρι
Υλικά
Μερίδες: Για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ.
600 γρ. από το ζυμάρι της βασικής συνταγής
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Γέμιση
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Γέμιση
Για την πιπερόπιτα με ντομάτα, ρύζι και φέτα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Πίτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε το ταψί.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε ένα σε φύλλο διαστάσεων λίγο μεγαλύτερων από το ταψί.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Το λαδώνουμε καλά. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, που επίσης λαδώνουμε.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, σχηματίζοντας περιμετρικά ένα κορδόνι, ή τις διπλώνουμε και τις περνάμε ανάμεσα στην πίτα και στο ταψί.
Χαράσσουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια (ρόμβους) ή σε τρίγωνα και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Διαβάστε επίσης:
Σπαγγέτι με σολομό και βότκα, το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο
Πανεύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα με ελάχιστα υλικά
Google News